קציצות עדשים שחורות

רכיבים:
2 כוסות עדשים שחורות שהושרו.
בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
בצל בינוני
2 פטריות חורש (פורטבלו)
צרור פטרוזיליה
2 ביצים
4.5 כפות נבט חיטה
שמן קוקוס
כפית קינמון
מלח, פלפל

שלבי הכנה:

1. לבשל את העדשים השחורות במים (כ- 4 כוסות מים) עד רמת "א-דנטה". אם חסרים מים, להוסיף.

2. להוסיף לסיר העדשים את קוביות הבטטה, חצי כפית מחוקה של מלח, ולבשל את הכל עד ריכוך מלא של העדשים והבטטות – בתום שלב זה כבר לא צריכים להיות מים בסיר, אלא רק תערובת העדשים והבטטות.

3. בזמן שמתבשל: לחמם תנור ל 180 מעלות
ולקצוץ את הבצל והפטריות.

4. במחבת נפרדת לשים כף שמן קוקוס ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף למחבת את הפטריות הקצוצות ולרכך אותן מעט יחד עם הבצל תוך ערבוב.

5. כאשר העדשים והבטטות מוכנים ורכים, לערבב לתוכם את הבצל והפטריות.

6. להכניס למעבד מזון: פטרוזיליה, את תערובת העדשים, קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, ולערבל עד מירקם עיסתי (אפשר לבחור אם לטחון הכל לעיסה אחידה או להשאיר כמה עדשים ועלים לא קצוצים לגמרי). כדאי לטעום תיבול ולשפר במידת הצורך.

7. להעביר את התערובת לקערה ולהוסיף ביצים ונבט חיטה. לערבב היטב.

8. ליצור קציצות בינוניות, ולהניח על נייר אפיה משומן בכף שמן קוקוס.

9. להכניס לתנור עד הזהבה מלאה. תחילה הצד העליון שלהן מזהיב, ואז יש להפוך אותן עד להזהבת צידן השני.

* הצעת הגשה (לילדים) בתמונה: קציצות עדשים שחורות בליווי גוואקמולי, כרוב ניצנים ו"פתיתים" מכוסמת. אפשר להגיש גם עם טחינה מלאה.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s